Demontage

Door de waarde van met name non-ferro metalen heeft een demontage- / sloopklus vaak een positieve waarde.

Aangezien onze specialiteit ligt bij ferro en non-ferro metalen kunnen wij een goede inschatten of uw sloopklus een positieve waarde heeft. Wij maken een overzichtelijke berekening van de kosten & opbrengsten, ontzorgen u met de demontage en zorgen dat uw project volgens VCA-standaarden ontmanteld wordt. 

Onderstaand een aantal klussen die we recent naar tevredenheid hebben uitgevoerd. Deze sloopprojecten hadden na ontmanteling bijna allemaal een positieve waarde! 


Demontage boorkop nieuwe tunnel Rijnlandroute 


Na afronding van het boren van de nieuwe tunnel van de Rijnlandroute heeft Van Helvert Metalen zorggedragen voor de sloop van de boorkop. De enorme boorkop van 12 (!) meter doorsnede moest in hanteerbare stukken worden gesneden en afgevoerd worden.

Fase 1 is inmiddels naar volle tevredenheid afgerond. In fase 2 wordt de rest van de boortrein gedemonteerd en afgevoerd. Voor meer informatie over dit project, bezoek het project hier.


Berging metro Spijkenisse


Van Helvert Metalen is ingeschakeld voor het losbranden van de doorgeschoten metro die in Spijkenisse op een kunstwerk tot stilstand was gekomen. Onze taak was het losbranden van het voorste deel van de metro, zodat het hangende metrostel geborgen kon worden.

Deze klus is in samenwerking met De Gier kraanverhuur gedaan, die het metrostel uiteindelijk naar beneden getakeld heeft.


Demontage röntgenafdeling Erasmus Universiteit


Wegens verhuizing van de Daniel den Hoed kliniek naar het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam moest de röntgenafdeling gedemonteerd worden. 

De kosten van de demontage werden gedeeltelijk gedragen door de opbrengst van de metalen (koper, lood, wolfraam). 


Sloop Glasfabriek O-I in Schiedam


Vanwege sluiting van de glasfabriek zijn wij gevraagd de machine en een gedeelte van de installaties te demonteren en af te voeren. 

Wat begon als het leegruimen van een magazijn is lopende het werk uitgegroeid tot een klus in meerdere fases van 8 maanden. Hierbij kwamen diverse metalen uit het werk als staalschroot, koper, RVS en aluminium.

Vanwege ons ruime netwerk konden wij ook de demontage van een 30 meter hoge schoorsteen verzorgen in samenwerking met De Gier Kraanverhuur.


Demontage RVS keuken IKEA

 

De RVS personeelskeuken van IKEA werd buiten gebruik gesteld en moest in een zeer korte tijd worden gedemonteerd en afgevoerd.
Aangezien de vestiging gewoon open was moest veel aandacht worden besteed aan het beperken van overlast voor de klanten van IKEA.