Inkoop en Verkoop Oud Metaal

Van afval tot waardevolle grondstof; metaalrestanten hebben een groeiende waarde. Hergebruik van (metaal)resten neemt een steeds prominentere plaats in in de productketen aangezien het zowel kosten als het milieu aanzienlijk ontlast. 

De verwerking van de metalen gebeurt op efficiënte wijze in onze fabrieksruimte aan de Overschieseweg. Wij hebben de beschikking over een eigen weegbrug, poortdetector en analyseapparatuur. Tevens werken wij met kabelstrippers, knipscharen en kranen om de materialen  te sorteren en/of te bewerken.

Onze kernwaarden

Eerlijk
Er zijn honderden verschillende kwaliteiten in de diverse metalen. VHZ geeft u een actuele en eerlijke prijs voor het metaal dat u in handen heeft, zonder verrassingen bij het afrekenen.

Snel
VHZ staat al jaren bekend om de snelle afhandeling van de inname van oude metalen. Geen lange wachtrijen, maar wegen - lossen - leeg wegen - betalen. Overdekt, dus geen nat pak als het regent!

Betrouwbaar
De weegschaal is gekalibreerd, de prijzen zijn vooraf duidelijk, het gewicht klopt. Betrouwbaarheid is ons bestaansrecht, en de enige reden waarom we reeds 60 jaar bestaan.

Contant
De betaling van de ingeleverde metalen is in principe contant, mits u het anders wilt. Zelfs bij de inname van oud metaal op locatie vind de weging en betaling op locatie plaats.

Welke metalen nemen wij in?

Koper

Bij de inkoop van koper kunt u denken aan gebruikte koperen buizen, electriciteitsdraad, platen, etc. De koperprijs wordt vastgesteld aan de dagelijkse schommelingen op de metaalmarkt in London (de LME).


Specialiteit is de inname en verwerking van grond- en PVC kabel. Door professionele ontmanteling van de kabels kunnen wij de kabel scheiden naar de diverse aparte afvalstromen als oud koper, oud lood, oud ijzer, oud aluminium en herbruikbaar PVC. 


Aluminium

Er bestaat een grote diversiteit aan toepassingen in Aluminium, vaak met speciale legeringen. Hierbij valt te denken aan profielen (kasbouw, kozijnen), machineonderdelen, koelers en draaisel. Vraag gerust onze aluminium prijzen op voor de diverse legeringen!

 


RVS

Wij nemen alle gangbare RVS legeringen in, van RVS 304 en RVS 318 tot en met de meer bijzondere RVS soorten. Met onze geavanceerde analyseapparatuur weet u zeker dat u de juiste prijs krijgt voor het juiste materiaal. 


Messing & Brons

Met name vanuit het sanitair is er een grote stroom messing die momenteel gerecycled wordt. Voorbeelden zijn kranen, fittingen en pijpjes. Daarnaast zijn scheepsschroeven en machineonderdelen (vaak brons) produkten met een aanzienlijke restwaarde. VHZ neemt al uw messingrestanten in; ook als deze nog niet gescheiden zijn van uw koperrestanten (denk hierbij aan een koperen buis met een fitting).


Oud Zink

Met name voor dakdekkers is VHZ een belangrijke partner voor de inname van zink. Ook hier is de recyclinggedachte uitstekend van toepassing, aangezien oud zink na raffinage weer tot een hoogstaand produkt verwerkt kan worden.


Lood

Naast koper is de recycling van lood een andere specialiteit. Hier komt onze functie als recycler namelijk zeer goed tot zijn recht, aangezien we de garantie geven dat nieuw bladlood na gebruik weer bij ons ingeleverd kan worden, waarna het vervolgens omgesmolten wordt tot loodblokken. Ook hier dus recycling in Optima Forma! Overigens gelden hier wel onze strenge kwaliteitsnormen; niet alle loodrestanten zijn namelijk geschikt voor omsmelting naar loodblokken. De stroom van kwalitatief minder hoogstaand lood wordt extern gerecycled.


Oud IJzer

Naast non-ferro metalen neemt VHZ ook oud ijzer in. Oud ijzer prijzen varieren sterk onder invloed van wereldwijde vraag en aanbod. Net als de koper prijs wordt ook de oud ijzer prijs daarom dagelijks aangepast aan de internationale prijsontwikkelingen.


Boilers & Combiketels

Boilers en combiketels hebben na gebruik nog een aanzienlijke waarde! Doelstelling is een optimaal hergebruik van de onderdelen of, indien dit niet mogelijk is, demontage en verwerking van de individuele componenten. Ook hier geldt dat vanwege dit proces wij altijd hoge prijzen kunnen bieden.


Bovenstaande metalen zijn slechts een greep uit de metalen die we innemen. In principe nemen wij alle non-ferro metalen in, hoe exotisch ook.
We hebben een portable metaal analyse apparaat waarmee we alle metalen in een seconde kunnen analyseren. 

Heeft u dus metaalrestanten? Kom naar Van Helvert Metalen!