Blog

Onderstaand een blog met een selectie van het laatste nieuws. Check onze socials voor een overzicht van alle nieuwsitems:

Aparte BV Industriële dienstverlening

Van Helvert Metalen heeft in de afgelopen 2 jaar een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt in de sector van industriële dienstverlening. We hebben onze expertise steeds verder uitgebreid en zijn nu klaar om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer »

Urban Mining

Urban mining is een opkomende trend die steeds belangrijker wordt. Het recyclen van waardevolle grondstoffen uit stedelijk afval is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie. Het voorkomt uitputting van natuurlijke hulpbronnen en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Lees meer »

Certificering Weeelabex, MRF en VCA

Bedrijven die bedrijfsmatig afgedankte elektronica en elektrische apparaten strippen of apparaten geheel of gedeeltelijk demonteren, moeten WEEELABEX-gecertificeerd zijn. Als een van de weinige Metaalinzamel-bedrijven in Rotterdam zijn wij in het bezit van een WEEELABEX-certificaat. De certificering is dit jaar opnieuw uitgevoerd door TÜV Nederland. Tegelijkertijd met de Weeelabex zijn ook de certificaten voor de MRF (Kwaliteit) en VCA (Veiligheid) opnieuw getoetst en vernieuwd.

Lees meer »

Demontage boorkop Rijnlandroute

Na afronding van het boren van de nieuwe tunnel van de Rijnlandroute heeft Van Helvert Metalen zorggedragen voor de sloop van de boorkop. De enorme boorkop van 12 (!) meter doorsnede moest in hanteerbare stukken worden gesneden en afgevoerd worden. In fase 2 is de rest van de boortrein gedemonteerd en afgevoerd. Voor meer informatie over dit project, bezoek het project hier.

Lees meer »

Demontage metro Spijkenisse

Van Helvert Metalen is ingeschakeld voor het losbranden van de doorgeschoten metro die in Spijkenisse op een kunstwerk tot stilstand was gekomen. Onze taak was het losbranden van het voorste deel van de metro, zodat het hangende metrostel geborgen kon worden.Deze klus is in samenwerking met De Gier kraanverhuur gedaan, die het metrostel uiteindelijk naar beneden getakeld heeft. Voor meer informatie, klik door naar nu.nl voor een verslag.

Lees meer »

Nieuwe Containerbakken

We hebben ons aanbod containerbakken voor het ophalen van oud metaal uitgebreid. Dit betekent dat we nu naast de grote containers ook bakken van 2, 3 en 6 kubieke meter kunnen plaatsen bij onze klanten. Wij plaatsen een lege container binnen een dag bij de klant, waarna de oude metalen netjes verzameld kunnen worden. Als de container vol is komen we deze omruilen voor een lege en worden de metalen afgerekend. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Lees meer »

WEEELABEX-certificering

Bedrijven die bedrijfsmatig afgedankte elektronica en elektrische apparaten strippen of apparaten geheel of gedeeltelijk demonteren, moeten WEEELABEX-gecertificeerd zijn. Op deze manier is er een optimalisering van de kringloop van elektrische apparatuur. E-waste komt dan uitsluitend terecht bij verwerkers die het volgens de normen recyclen en er de vereiste hoge percentages aan grondstoffen uit terugwinnen. Als een van de weinige Metaalinzamel-bedrijven in Rotterdam zijn wij in het bezit van een WEEELABEX-certificaat. Met deze keuring mogen wij bijvoorbeeld ook boilers, combiketels en computers innemen en recyclen.Onderstaand een kopie van ons meest recent behaalde certificaat.

Lees meer »

Publicatie Greeneconet

Deze maand is het online platform GreenEcoNet gestart. Deze organisatie ondersteunt het MKB bij het duurzaam ondernemen. Van Helvert Metalen is reeds sinds 1998 verbonden aan de Milieubarometer, en in dit kader heeft GreenEcoNet over onze duurzame aanpak gepubliceerd. Lees het volledige artikel op http://greeneconet.eu/structural-sustainability-approach-helvert-metals

Lees meer »

100% LED

Sinds 1998 is VHZ aan de Milieubarometer. Dit is een zeer nuttig hulpmiddel om de milieuprestaties te meten, zodat gekeken kan worden waar er verbeteringen aan te brengen zijn. Er zijn sinds de invoering reeds vele projecten uitgevoerd, met als meest recente project het vervangen van alle TL-verlichting door milieuvriendelijke LED-verlichting. Deze vorm van verlichting verbruikt slechts 33% van het verbuik van TL-verlichting, wat een aanzienlijke verlaging van het energiegebuik tot resultaat zal hebben. 

Lees meer »