Wie zijn we?

In 1952 is van Helvert senior begonnen met het inzamelen van oud metaal. 

Zijn zoon Henk van Helvert (rechts op de foto) heeft de zaak verder succesvol uitgebouwd door het toevoegen van de verkoop van nieuw metaal. Hierdoor werd het bedrijf een echte recycler die in de gehele cyclus actief was. Een voorloper van de circulaire economie waar nu zo veel over gesproken wordt. Ook is tijdens de 2e generatie een focus op buitenlandse activiteiten toegevoegd met de inkoop van oud metaal in Europa en Afrika.

Sinds kort is het tijd voor een nieuwe generatie. John van Helvert, vernoemd naar zijn opa, neem dit jaar officieel het stokje over van zijn vader. Naast de activiteiten die er reeds zijn zal er veel aandacht worden besteed aan certificeringen (zoals Weeelabex) en de demontage van projecten waar metaal vrij komt. Laatste voorbeeld is de sloop van de enorme boor uit de boortunnel bij Leiden (zie nieuwsitem).Binnenkort verschijnt hier een beschrijving van de hoogtepunten uit onze geschiedenis.

Al bijna 70 jaar een schat aan ervaring en meegaan met de tijd. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van milieu, certificeringen, veranderende marktomstandigheden en technologie hebben grote invloed gehad.

We zijn trots dat we telkens met alle ontwikkelingen mee zijn gegroeid en altijd op zoek zijn gegaan naar nieuwe kansen. Maar ook dat we al die jaren onze (trouwe) klanten een goede service hebben kunnen bieden. Dit is voor ons een blijk van waardering en beloning voor een betrouwbare dienstverlening. Al 3 generaties lang.