Industriële verhuizingen & Demontage

Wanneer u een professional zoekt voor de demontage van installatie, bent u bij Van Helvert Metalen in Rotterdam in goede handen. Omdat onze specialiteit bij ferro- en non-ferrometalen ligt, kunnen wij een goede inschatting maken of uw sloopklus een positieve waarde heeft. Wij maken vooraf een overzichtelijke berekening van de kosten en de opbrengsten en verzekeren u dat uw project volgens VCA-standaarden ontmanteld wordt.

Onderstaand treft u een aantal klussen die wij recentelijk naar tevredenheid van de klant hebben uitgevoerd. Check onderstaande socials voor een actueel overzicht van de uitgevoerde projecten:


Demontage boorkop nieuwe tunnel Rijnlandroute

 

Na afronding van het boren van de nieuwe tunnel van de Rijnlandroute, heeft Van Helvert Metalen zorggedragen voor de sloop van de boorkop. De enorme boorkop van 12 (!) meter doorsnede moest in hanteerbare stukken worden gesneden en afgevoerd worden. Fase een is inmiddels naar volle tevredenheid afgerond. In fase twee van het project wordt de rest van de boortrein gedemonteerd en afgevoerd.


Berging metro Spijkenisse

 

Van Helvert Metalen is ingeschakeld voor het losbranden van de doorgeschoten metro die in Spijkenisse op een kunstwerk tot stilstand was gekomen. Onze taak was het losbranden van het voorste deel van de metro, zodat het hangende metrostel geborgen kon worden. Deze klus is in samenwerking met De Gier Kraanverhuur uitgevoerd, die het metrostel uiteindelijk naar beneden getakeld heeft.

 


Demontage röntgenafdeling Erasmus Universiteit

 

Wegens verhuizing van de Daniel den Hoed kliniek naar het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, moest de röntgenafdeling gedemonteerd worden. De kosten van de demontage werden gedeeltelijk gedragen door de opbrengst van de metalen (koper, lood, wolfraam).


Sloop Glasfabriek O-I in Schiedam

 

Vanwege sluiting van de glasfabriek zijn wij gevraagd de machine en een gedeelte van de installaties te demonteren en af te voeren. Wat begon als het leegruimen van een magazijn, is lopende het werk uitgegroeid tot een klus in meerdere fases van acht maanden. Hierbij kwamen diverse metalen uit het werk als staalschroot, koper, rvs en aluminium. Dankzij ons ruime netwerk konden wij ook de demontage van een 30 meter hoge schoorsteen verzorgen in samenwerking met De Gier Kraanverhuur.


Demontage RVS-keuken IKEA

 

De RVS-personeelskeuken van IKEA werd buiten gebruik gesteld en moest in een zeer korte tijd worden gedemonteerd en afgevoerd. Aangezien de vestiging gewoon open was, moest veel aandacht worden besteed aan het beperken van overlast voor de klanten van IKEA.