Inkoop en verkoop van oud metaal in Rotterdam

Wilt u graag oud metaal of lood kopen of verkopen en bent u op zoek naar een bedrijf in Rotterdam dat zich bezighoudt met de verkoop en inkoop van metaalrestanten? Bij Van Helvert Metalen bent u op de juiste plek. Van afval tot waardevolle grondstof: metaalrestanten hebben een groeiende waarde. (Metaal)resten worden dan ook steeds vaker hergebruikt, wat zowel een positief effect heeft op de kosten als op het milieu. Wij verwerken metalen op een zeer efficiënte wijze in onze eigen fabrieksruimte aan de Overschieseweg. Hier beschikken wij over een eigen weegbrug, poortdetector en analyseapparatuur. Tevens werken wij met kabelstrippers, knipscharen en kranen om de materialen te sorteren en/of te bewerken. Als u oud metaal of lood wilt inleveren of kopen in Rotterdam, dan zit u goed bij Van Helvert Metalen. Wij zetten uw oud lood graag te koop.

Oud metaal of lood verkopen of kopen in Rotterdam

Wanneer u besluit oud metaal of lood te kopen of verkopen in Rotterdam bij Van Helvert Metalen, rekent u op persoonlijke service en hoogwaardige kwaliteit. Wij garanderen u dan ook een betrouwbare, snelle en eerlijke (ver)koop als u uw oud lood te koop zet.

Eerlijk

Er zijn honderden verschillende kwaliteiten in de diverse metalen. Van Helvert Metalen geeft u een actuele en eerlijke prijs voor het oud metaal of lood dat u in handen heeft, zonder dat u voor verrassingen komt te staan tijdens het afrekenen in Rotterdam.

Snel

Wij staan al jaren bekend om de snelle afhandeling van de inname van oud metaal in Rotterdam. Geen lange wachtrijen, maar wegen - lossen - leeg wegen - betalen. Dit gebeurt overdekt, dus u heeft geen nat pak als het regent!

Betrouwbaar

De weegschaal is gekalibreerd, de prijzen zijn vooraf duidelijk, het gewicht klopt: betrouwbaarheid is ons bestaansrecht en de enige reden waarom we reeds 60 jaar bestaan.

Contant

De betaling van de ingeleverde metalen is in principe contant, mits u het anders wilt. Zelfs bij de inname van oud metaal op locatie buiten Rotterdam, vindt de weging en betaling op locatie plaats.

Welke metalen nemen wij in?

Koper

Bij de inkoop van koper kunt u denken aan gebruikte koperen buizen, elektriciteitsdraad, platen, et cetera. De koperprijs wordt vastgesteld aan de dagelijkse schommelingen op de metaalmarkt in Londen (de LME). Onze specialiteit is de inname en verwerking van grond- en pvc-kabels. Door een professionele ontmanteling van de kabels kunnen wij de kabel scheiden naar de diverse aparte afvalstromen als oud koper, oud lood, oud ijzer, oud aluminium en herbruikbaar pvc.

 


Aluminium

Er bestaat een grote diversiteit aan toepassingen in aluminium, vaak met speciale legeringen. Hierbij valt te denken aan profielen (kasbouw, kozijnen), machineonderdelen, koelers en draaisel. Vraag gerust onze aluminiumprijzen op voor de diverse legeringen!


RVS

Wij nemen alle gangbare rvs-legeringen in: van rvs 304 en rvs 318 tot de meer bijzondere rvs-soorten. Met onze geavanceerde analyseapparatuur weet u zeker dat u de juiste prijs krijgt voor uw materiaal.


Messing & Brons

Met name vanuit het sanitair is er een grote stroom messing die momenteel gerecycled wordt. Voorbeelden hiervan zijn: kranen, fittingen en pijpjes. Daarnaast zijn scheepsschroeven en machineonderdelen (vaak brons) producten met een aanzienlijke restwaarde. Van Helvert Metalen neemt al uw messingrestanten in; ook als deze nog niet gescheiden zijn van uw koperrestanten (denk hierbij aan een koperen buis met een fitting).


Oud Zink

Met name voor dakdekkers is Van Helvert Metalen een belangrijke partner voor de inname van zink. Ook hier is de recyclinggedachte uitstekend van toepassing, aangezien oud zink na raffinage weer tot een kwalitatief hoogstaand product verwerkt kan worden.


Lood

Naast koper is de recycling van lood een andere specialiteit. Hier komt onze functie als recycler namelijk zeer goed tot zijn recht, aangezien we de garantie geven dat nieuw bladlood na gebruik weer bij ons ingeleverd kan worden, waarna het vervolgens omgesmolten wordt tot loodblokken. Het is dus mogelijk om oud lood te koop aan te bieden aan ons. Ook hier dus recycling in optima forma! Overigens gelden hier wel onze strenge kwaliteitsnormen; niet alle loodrestanten zijn namelijk geschikt voor omsmelting naar loodblokken. De stroom van kwalitatief minder hoogstaand oud lood wordt extern gerecycled, maar kun je wel aan ons te koop aanbieden.


Oud IJzer

Naast non-ferrometalen neemt Van Helvert Metalen ook oud ijzer in. Deze prijzen variëren sterk onder invloed van wereldwijde vraag en aanbod. Net als de koperprijs wordt ook de prijs van oud ijzer daarom dagelijks aangepast aan de hand van de internationale prijsontwikkelingen.


Boilers & Combiketels

Boilers en combiketels hebben na gebruik nog een aanzienlijke waarde. Onze doelstelling is een optimaal hergebruik van de onderdelen of, indien dit niet mogelijk is, demontage en verwerking van de individuele componenten. Ook hier geldt dat vanwege dit proces wij altijd hoge prijzen kunnen bieden.